MidiTom írta:
Nehezen tudok mit mondani. Az újabb KRK-kat nem ismerem. A Tannoy Reveal a villanyzenészek körében egy ideig nagyon népszerű volt, mostanság kicsit kevésbé népszerű.
Viszont az említett stílusbeli változatosság alapján én erősebben a Dynaudio, illetve a Genelec holmik felé orientálódnék.
A költségvetésedbe beleférne 2 db 8040-es Genelec, igaz subok nélkül, de akkor nincs miről beszélgetnünk a továbbiakban, meg van fejtve a dolog.
Nagyon kedvelem a Dynaudio BM5A-t is, de ahhoz neked valszeg tényleg mindenképpen kéne sub is.
A Tannoy Reveal-ről jókat olvastam. Állítólag nagyon jó ár-érték arányú és ha kicsit tuningolom (kábelek, csatlakozók, kondik, ellenállások), akkor elég kellemes áron elég komoly hangfalat kapok.
Régen volt Tannoy hangfalam és tecett a hangja, de a hangerejét kevésnek találtam, de az otthoni passzív hangfal volt és nem stúdió célokra.
Dynaudio BM6 passzívot hallotam már és az teccett. Nagyon szépen szól.
Mélyláda terén mit ajálanál? Mert, ha a Tannoy Reveal felé orientálódok (minimum a 165mm-es mélyközéppel rendelkező), akkor ahoz nem ártana 1 mélyláda sem és még a pénzügyi limitbe is beleférne a dolog. Mélyláda terén lehetőleg 25 vagy 30cm-est szeretnék, ami érezhető mélyeket lead kis hangerőn is. Egyik barátom pl. ezért cserélte le a házimozi mélyládáját, mert kis hangerőn nem szólt úgy, ahogy szerette volna, elég kevés volt az igazán mély hang és vett helyette egy 30cm-es mélynyomóval szerelt mélyládát, ami már kis hangerőn is elég tekintélyes mélyeket produkál. Visszatérve a mélyládára és az igényeimre. Nem szeretem a "brummogó" mélyládákat, amik esetében pl. a dob nem kottázható. Nagyon szimpatikusak a passzív membrános mélyládák, de kár, hogy horror drágák.