kampókéz írta:
djuice: az M50 nem egy kíséretmechanikás kütyü, a benne található arp-ok (ha komponista vagy) segítenek a zenei elképzeléseid megvalósításában. mivel szeki van benne,, így bármilyen midi-file-t betölthetsz.
azért tartom jó kütyünek az M50-et, mert a hangjait elég sok stílusban lehet alkalmazni, legyen az trance, vagy D&B, de helytáll bármelyik presszórock kategóriában is.
aki élő LagziLajcsit akar játszani, akkor inkább a PA sorozatban gondolkodjék. Itt van pl a még ki nem adott pa3X, nagyon okos masina, stílusszerkesztés, szeki, és rengeteg vendéglátós funkció, direkt erre kiélezve. (azért sztárolom, mert volt szerencsém kipróbálni többször is, bár nem az én világom, de nagyon tetszett)
A Yamaha-t nem ismerem.
Ha meg zongiban gondolkodsz (csak, hogy a Korgnál maradjak) SV1.
Köszi! Nem, egyáltalán nem a lakodalmas vendéglátós a helyzet, csak néha ha kell ritmus sáv az jól jön ha van...
Igazából vannak igényes zenei alapok is készen amire játszik a kolléga saját szerkesztésében, s pl. ezt nélkülöző in-situ helyzetekre jó egy FP szériás kütyü a session partnerével, csak hát hangszínben azért elég behatárolt, ráadásul bele sem lehet nyúlni, mint egy Korgban vagy Yamahában, tehát ezért inkább azok, ráadásul azonos árkategória! Jók a PA-k is, ilyen szinten egy használt PA1X is profi még, de az említett PA588 is, bár igaz, hogy kalapácsmechanikán leginkább csak a zongorillázás elképzelhető, de mindenképp kalapácsos a cél.
A Korg SV1 nekem sajnos nagy csalódás volt ár/szolgáltatás/minőség arányban, meg hát a kinézete...
Kicsit a Nord Pianora hajaz, de azért az árért inkább a Clavia szerintem, de végülis kakukktojás mindkettő, mert ott nincs se arpeggio, se drum track, így az M50, de leginkább az új MOX Yamaha még komplexebb és egyenlőre ár/súly/teljesítmény/minőség viszonylatban is nagyon dobogó gyanús. Inkább azon múlik hogy a "yamahás" vagy a "korgos" hangzás lenne-e a nyerőbb. Nem ártana élő bevetésen is megnézni a különbséget face to face...
Meglátjuk...
ui. azt bátran megírhatjátok mi az M50 erőssége amúgy!