joe0626 írta:
Tudnál nekem segíteni még e hangszerrel kapcsolatban?
Konkrétan azt olvasom a magyar leírásban hogy a potikhoz ilyen meg olyan midi dolgokat rendelhetünk hozzá pl az a jelű a 6 cc van hozzárendelve stb.??? ez mire jó. Én tök hülye vagyok ezekhez a dolgokhoz el tudnád magyarázni ezeket a dolgokat.
Az SP2 midi kontrollerként is tud működni. Vagyis a valósidejű kontorllereihez (tekerős potik) különféle midi paramétereket lehet hozzárendelni. Utána a rámidizett készüléken arra a bizonyos paraméterre hat. Sok paraméter lehet, pl. hangerő, effekterősség, moduláció, szűrőzési paraméterek, stb. Ha ezeket nem ismered, akkor ajánlom a figyelmedbe a Sík-Gerényi féle MIDI könyvet, ami elérhető a neten is:
http://midi.blog.hu/2006/06/29/sik_gerenyi_midi Idézet:
Én egy vendéglátós zenekarban játszom aránylag szinvonalasan próbáljuk csinálni. Van még egy yamaha psr2100-om és ezzel hogyan lehet midizni a kurzweilt, illetve mit is tudok elérni ha összemidizem őket??
Ismét a fenti könyvet ajánlom nézegetésre.
Idézet:
Nekem igen hasznos lenne pl ha a yamaha harmonika hangszínét a kurzweilen játszva használhatnám mert azon nincs ilyen hang, de a basszus hangjai jobbak mint a yamaháé szerintem. lehet olyat csinálni valahogy, hogy balkézbe kurzweil basszus jobb kéz a kurzweilen és a yamaha harmonika hangja szól a sp2 layerjével?
Elvileg igen.
Idézet:
És esetleg azt tudod hogy pl. a kurzweil n34 fúvosnál az a potit maxra tekered midi controller állásnál akkor a végeredmény egy szaxofon hang. több hangszinnél is történik ilyen ez miért van?
Ha megnézed a usermanual végét, ott van minden program esetében, hogy a 4 poti, illetve a modulációs kerék mire hat. Az n34-nél az 1. poti az aluláteresztő szűrő törésponti frekvenciáját viszi, ezért nyílik ki a magas tartomány felé a hang.