Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni!
A Triton Le-met szeretném úgy összekötni a Hammond XB-1-es orgonámmal, hogy az Korg lenne a master billentyűzet, a Hami a slave. Midi kábel megvan.
A Le Global channel-jét pl. 2-esre állítottam. A Hammond (3 csatornát tud kezelni, elvileg) Upper és Pedal 'manual'-ját OFF-ra állítottam, és egyedül a Lower manual-t tettem 2-esre. (Az OMNI-t, ami egyesíti a csatornákat az XB-ben, szintén OFF-ra.) Tehát ezek szerint csak 2-es csatornán mennek, jönnek az adatok. A Le paraméter útmutatójában azt írják, hogy Program-módban a Global midi csatornán mennek ki az info-k. OK. Combi-módban pedig az EXT midi csatornán és a Global midi csatornán is.
A Combiban van egy szóló hangszínem. Pl. ehhez szerettem volna a Hammond hangját hozzáilleszteni úgy, hogy a Korg billentyűzetéről játszom... (Gyors futamokhoz, sok zenei részhez tudnám használni ezt a 'kötést'.)
Combiban 1-8-ig lehet pakolgatni hangszíneket. Az 1-2-n van a szóló hangszín, gondoltam a hármasra odaillesztem a Hamit. Ezt be is állítottam EXT-re és 2-re, amit elvileg a Hammond 2-es csatornája a Lower manual fog fogadni.
A Combik midi csatornái INT-ek és Gch-k. Amit én internal és Global midi Channel-nek értelmezek. Az INT-et meghagytam, de a Gch-t 1-re 3-ra állítottam. Ekkor elhallgatott a KORG... A Hammond szól, de a KORG nem. A Gch-t azért akartam elállítani, hogy kábel kihúzás nélkül is mehessen tovább a játék, ha hangszínt váltok a KORG-on és a Hammond-ra már nincs szükségem. De ha meghagyom a INT-et Gch-n szól az XB az összes Combi-s hangszínnel együtt. Szóval, nem tudom tetszés szerint leválasztani a midiről...
Arra gondoltam, hogy Combiban beállítom az egyik 'Track'-hez a külső Hammond-forrást és ez csak azon a Combi hangszínen fog megszólalni, ahol az External midi channel az XB-re mutat.
De ez nem sikerült... Vagy szól mindig minden, vagy csak külön-külön...
Lehetséges ez egyáltalán?
Visszafelé működik!
A Hammond-ról tudom vezérelni a KORG-ot. Ugyanis a SPLIT üzemmóddal tudok csinálni 2 különböző játékfelületet. Más-más midi kijárattal. Ilyenkor az Upper és Pedal manual szintén OFF-on van és a Lower a 2-es midi csatornán.
Csak akkor szólal meg a KORG hangszíne, ha a Hammond-on benyomom a SPLIT gombot, amivel ilyenkor a Lower manual-on játszom az XB-n, és átmegy az info a Le 2-es Global midi csatornájára.
Miért nincs a Le-ben egy ilyen (manual) SPLIT? (Nem az a key split...) Pedig az XB sokkal 'butácskább' keyboard... Kérlek, segítsetek nekem, ha tudtok; és ha kivitelezhető a kívánságom!
Köszi
Üdv
Gyuri
http://www.myspace.com/georgebarabas