fischnek írta:
Sziasztok,
lassan egy éve hogy a korábbi kérdésekben (laptop meg szoftverszinti használata színpadon) eléggé jól kiokosodtam, de működik is a dolog
Eljött az a pillanat mikor az akármelyik szoftverszinti már "nem elég", és az ember rájön hogy rengeteg jó kis hangot lehet találni a neten, ún. "soundfont"-ot, kiterjeszrése .sf2
a kérdés megint az, mint régen: hogy lehet ezt ügyesen kihasználni élő zenélésben? A következőt képzelem el:
Összeválogatok magamnak pár száz (?) jó hangmintát sf2 formátumban, aztán ezeket valahogy úgy rakom össze, hogy a mesterbillentyűzetről midin keresztül tetszőlegesen és gyorsan ki tudjam választani bármelyiket, sőt lehetőleg természetesen külön jobb/balkéz, meg layerek és a többi.... lehetséges? hogyan? kicsit túrtam ez ügyben a netet, de nem találtam egyértelmű válaszokat.
köszönöm!
Olyan laptopot nem ismerek, aminek a belső hangchipje támogatná a sf2 formátumot. (Ami persze nem jelenti azt, hogy nem létezhet ilyen).
A megoldást valami rendes ASIO-s hangeszköz használata jelentené, a gépen pedig valamelyik VST host programot kellene futtatni (Cubase, Tracktion, stb.) A host alatt aztán kényelmesen futtatható valamelyik sampler progi, amelyik képes betölteni sf2t. A Halion önmagában (standalone) módban is futtatható, ha azok a szolgáltatások, amiket nyújt, elegendőnek bizonyulnak.
Megjegyzem, hogy ezekhez jó izmos gép és gondos XP optimalizálás szükséges.