n.dani90 írta:
Köszönöm a gyors választ, nos én arra gondoltam, hogy tudnám-e úgy használni, mint mondjuk egy VST-t,vagy pl. egy motif-racket?!
Vagy ha szükségem van rá, akkor vegyem fel audió sávként:)
Nem tudom mi az a hangszerdefinícós táblázat, és a gugli sem dobta ki...
Optimalizálást el fogom végezni, most utána olvastam!
Köszönettel:
N.Dani
A PA800 ilyen értelemben klasszikus "Vas" hangszer, nincs VSTi implementációja. Ha belegondolunk, egy kísérőautomata hangszer esetében elég érdekes is lenne.
A hangszerdfiníciós táblázat ( a különféle szoftvercégek másként nevezik) arra való, hogy egyszerűsítse a szekvencerprogramokban a hangszínek kiválasztását.
Klasszikus esetben ugye az van, hogy ha összemidizek egy PC-n futó szekvencerprogramot egy hangszerrel, ami jó sok hangszínt tartalmaz, akkor magam elé teszem a terjedelmes táblázatokat, melyek alapján a programba a sáv elejére beprüntyögöm a megkívánt "SynthLead23" hangszínhez a 7-es BankChange és 48-as ProgramChange adatokat.
De a komolyabb zeneszerkesztő szoftverek (pl. Cubase, Sonar) lehetővé teszik, hogy ezeket a hangszín táblázatokat adott formátumú fájlként betöltsük. Ekkor a sávon a midi outhoz hozzá lehet rendelni az adott hangszer nevét (pl. KORG PA800), és egy sima legördülő menüből név alapján kiválasztani a hangszert, a program pedig automatikusan beírja a kívánt BankChange és ProgramChange adatokat.
Egyetlen feltétele van csak a dolognak: valaki vegye a fáradságot, és szerkessze meg ezt a definíciós fájlt. Tulajdonképpen csak szorgalom és idő kérdése, mert többnyire egyszerű szövegszerkesztővel megírható.