bazookabull írta:
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni sampler terén járatos szakiktól. Van egy Yamaha A3000 V2 samplerem, amihez egyelőre sajnos nincs külső SCSI meghajtó, de van egy belső vinyója. Viszont adatot bevinni csak floppyval tudok. A következőt szeretném csinálni, és ehhez kérnék gyakorlati segítséget:
-van egy Pyramid Sound's Real Rhodes sample-cd (virtual meghajtón) Akai formátumban. Ennek az egyik programját (1968 Rhodes speaker) megnyitottam az Extreme Sample Converter nevű szoftverrel, és kimentettem az összes mintát .wav-ba. Először arra gondoltam, hogy a wav-okat importálom a Yamahába, hogy aztán elmentsem a vinyójára, ahonnan megnyitva mindig tudok kicsit dolgozni rajta (keymap, loop, stb.) -> így a floppykat már nem kell majd használni.
De most arra gondoltam, hogy ez hülyeség talán, lehet, hogy a .wav-okból kellene csinálni a számítógépen egy akai formátumú sample-t vagy programot, vagy én nem tudom hogy hívják ezt (tehát ami már meg van editálva, csak konvertálni kellene, és multi-floppy-s módszerrel ezt importálni a yamaha ram-jába, majd onnan a vinyóba.
Lehetséges ez? Vagy egyáltalán hogy álljak neki? (tudom, vegyek egy SCSI cd-rom-ot, de sajnos erre most nem tudok áldozni)
Előre is köszönök minden választ!
Zoli
Valóban érdemes lenne szétnézni bolhapiacokon SCSI CD után, valószínűleg találnál.
A másik esetlegesen szóba jöhető módszer talán az lehetne, hogy a Sondforge képes bizonyos samplerekkel kommunikálni. Azt most meg nem mondom, hogy az A3000-est is kezeli-e, mert pillanatnyilag nincs feltelepített Soundforge-om. Ha igen, akkor érdemes egy SCSI csatolókártyát betenni a PC-be (szintén bontóból vagy bolhapiacról), és akkor SCSI kábelen keresztül mehet a kommunikáció.