szuszies írta:
Én felfedeztem pár apró hibát a működésben, sőt egy helyen le is fagy a szoftver és csak a ki-be kapcsolás segít. Vajon lehet tudni, hogy az új verzió milyen változásokat tartalmaz?
És még egy hülye kérdés: milyen "mellékhatásokra" gondolsz?
Ezek az észrevételeid már az 1.10 betöltése utáni állapotra vonatkoznak? Ismereteim szerint a korábbi hibák mind eltűntek, bár, amint a mondás tartja, "hibátlan szoftver nincs, csak legfeljebb nem találták meg még az összes hibáját!"
Mellékhatások: amikor ezt a frissítés dolgot írtam, még nem volt fent publikusan a neten az op. rendszer, csak a kereskedők kapták meg azzal a céllal, hogy a korábban eladott hangszerekbe töltsék be. Azóta letölthető a netről is, tehát házilag is megoldható a frissítés. DE. Mi azért azt javasoljuk mindenkinek, hogy ha nem teljesen biztos a dolgában, akkor inkább ezt szakszervizzel vagy ehhez értő márkakereskedővel végeztesse el. A flash memóriás hangszerek megjelenése lehetővé tette, hogy a gyártók utólag javítsanak, módosítsanak az op. rendszeren, új szolgáltatásokat rakjanak be. Viszont ha a frissítést nem kellő körültekintéssel csináljuk, könnyen okozhatjuk a hangszer halálát. Ilyenkor nincs más megfejtés, mint a flash romot tartalmazó áramköri lapot kiszerelve visszaküldeni a gyárba, ahol vagy kicserélik az IC-t, vagy az egész alaplapot.
Ez nem a G-70-re, nem is csak a roland hangszerekre specifikus, hanem valamennyi frissíthető op. rendszerű hangszerre, vagy akár a PC BIOS-ra is. A PC-k esetében annyi a különbség, hogy sok alaplap a hibás flash után még gyógyítható bizonyos trükkökkel, de ha nem ,akkor is csak max. 10-20.000 Ft bánja.