WarYou írta:
ja meg annyit hadd tegyek hozza hogy az odzkodas eleg jol kifejezi a bonyolultabb megoldasokhoz valo viszonyulasomat (nyelvtanbol 2 ala), de igazabol csak az a bajom hogy nemsok tapasztalatom van a routingolasban, marmint igy hangtechnikailag. annyi kifejezes, leiras, szabvany, meg a joeg tudja meg mi van ami a kezikonyvekben mint abszolut trivialis dolog jelenik meg, hogy az ember elbizonytalanodik, hogy most akkor mit, meg hova, meg mivan?!@
a kx mixerehez is kellett 2 nap amig felfogtam hogy hogy is tudom megszolaltatni a line int megfelelo hangerovel, valamint 1 ev is eltelt mire rajottem hogy a stereo es mono mix opciok (ami kvazi = az SB 'what u hear' opciojaval) NEM azert gerjednek diribdarabra, szivrohamot okozva ezzel mindenkinek, mert ugy szar ahogy van, hanem mert a gain-nek es meg egy csuszkanak 0-n kell lennie. szoval en szivesen kitapasztalom az ilyesmit, de egy 40 rugos cuccnal azert igencsak meggondolom hogy bevallalom aztan majd lesz valami, csak azt se akarja az ember hogy oke, tudok felvenni, vegre mennek a szoftverek is, halleluja, de a tvt felejtsd el, az abbol valo hangfelvetelt/videofelvetelt is, stb...
Nos, nekem az a véleményem, hogy aki a kx driverrel görcsölt, annak már a többi router felület nem okozhat nagyobb meglepetést
Azért a kérdés változatlanul több rétegű marad, elsősorban is a Pinnacle TV kártya miatt. Anno nekem volt olyan gépem, hogy egy ugyanilyen kártya + egy SBLive + egy M-Audio Delta, de az ilyen cuccal már valamelyest meg kell küzdeni.
Elméletileg az alaplapodon a TV kártya meg a Live mellett lehetne egy EMU is, de azért írom, hogy elméletileg, mert ekkor már tényleg érdekes dolgok jönnek elő.
A Creative legújabb drivere ELMÉLETILEG (gyakran használom ezt a szót) lehetővé teszi a korábbi Creative kártyák és az EMU kártyák együttes használatát. Nos, én azért nem nagyon szívesen mondanám, hogy oké, vágj bele, mert itt a kuncsafti körökben voltak ilyen jellegű összeférhetetlenségek. Vagyis volt, ahol szépen működött a dolog, volt, ahol nagyon komoly összeakadásokba torkollt, és volt, ahol az EMU ASIO driver nem volt behívható, míg a SB kártyát ki nem vettük.
Szóval szerintem ha nem akarsz akadémiai szinten foglalkozni a driverek összefésülésével, akkor ezt a 3 kártyát ne használd együtt. Ha "sima" felhasználói szinten szeretnél a rendszerrel dolgozni, akkor egyszerű, áttekinthető konfigurációt kellene teremteni. A legjobb megoldás persze a TV kártya és a SB átrakása egy másik gépbe (vagy az EMU kártyával csinálni egy új PC-t).
Esetleg ha van a TV kártyán külső csatlakozó, akkor onnét áthozni a hangot az EMU-ba, és a SB-ra ekkor nem lenn szükség. Ilyenkor persze dugdosni kell a drótokat, ha TV hangot akarsz rögzíteni.
Mg lehet persze kísérelni a 3 kártya együttes használatát is, nem vagyok benne biztos, hogy az adott alaplapon frankón öszejön. Mindenestre ne engem szidj, ha Windows újrainstallba csap át a dolog