lakbal írta:
Sziasztok
Miditom, akarok venni dob mikrofon szettet, áránál fogva az
Audio-Technica MB/DK 5 tetszik, de ha nagyon gagyi akkor nem veszek.!? vagy akkor megveszem a shure beta 52-t s majd egyszer fejlesztem a többit is... addig meg használok a magas cuccokra EV cobalt4-et.... melyik változat szted?
Vélemény?. Én vagyok az alesis multimix 16 firewire-s csávó
Onnan indult a vásárolhatnék, hogy a co4-ek a cinek,pergők tamokat "normálisan" (sok szódával) vették, de a lábdob... verhetett volna a dobos 1 fazekat is...... vagy csak megkéne tanulnom a cubaset?
Na most akkor dobmikrofon szet kéne, vagy csak ládbob miksi?
Ha szetben gondolkozol, akkor ez az AT szet árban nagyon szuper, és nagyon kulturált megszólalást tudsz vele elérni.
Lábdobra a legjobban elterjedt mikrofon az AKG D112, de az egyedül kerül annyiba, mint az egész MB DK5 cucc.
A cinekre még azért érdemes külön odafigyelni valami kondi miksikkel. Az AT MB Dk7 tartalmaz két kondi mikrofont is ebből a célból, de tudunk másféle, olcsóbb - drágább megfejtéseket is ehhez.
Amúgy a dobcucc bemikrofonozása és hangjának rögzítése az egyik legrázósabb hangtechnikusi feladat. Aki tud jó dob soundot rögzíteni, az már sok mindent tud
Kell persze hozzá elég rendes technikai háttér is, mert a mikrofonok jó megválasztásán és elhelyezésén nagyon sok múlik. Fontos persze a környezeti akusztika is, mert odarakhatod a világ legjobb mikrofonjait is, ha mindegyik csak a falakról visszavert atom csattogást rögzíti. Ja, és a dobbőrök is legyenek frankón beállítva