fischnek írta:
Sziasztok!
"találtam" a régi dolgaim között egy Roland D-110-es agyat és elkezdtem vele szórakozni, igazán remek újra felfedezni a hangjait...
Persze megnéztem a neten és találtam is egy "The LA Synth Ed/Lib v3.1" nevű progit, amivel könnyen lehetne editálni, ráadásul egy csomó hangot még kipróbálgatni, csak van egy kis bökkenő:
a midi-billentyűzetet (EMU) ha összekötöm az aggyal, akkor szépen tudok rajta játszani, de a laptopon levő progit nem tdom használni mert az is az MIDI IN-en szeretne kommunikálni, illetve ha a laptop van az agyra kötve, akkor a billentyűzet nem használható...
Nem lehetne valahogy a három dolgot összehozni hogy a laptopon tudjak hangokat edeitálni amit aztán az agyra átküldve rögtön ki tudjak próbálni a billentyűzettel análkül hogy a MIDI kábeleket az agy hátulján dugdosni kéne?
A billentyűzeten USB és hagyományos MIDI OUT van,
a laptopon két USB,
van egy USD-MIDI átalakítóm ami 1 MIDI IN és 2 MIDI OUT csatlakozót ad...
az agyon a szokásos 3 midi bemenet van...
köszönöm a segítséget!!!!
Az a baj ezzel az összeállítással, hogy csak 1 midi IN van a laptopon. Nem ismerem persze ezt az editor progit, de úgy szokták őket megoldani,hogy a rendelkezésre álló PC midi portok közül egy IN és egy OUT a modullal kommunikál, és ha van még egy plusz IN, akkor arra rá lehet tenni egy billentyűt, hogy azonnal ki lehessen próbálni az editálás hatását.
Elvben persze lehetne használni a billentyűt USB porton keresztül, csak gyanítom, hogy ez egy régebbi progi lehet, ahol nem biztos, hogy valamennyi USB midi port meg fog jelenni használható midi eszközként.