Kory írta:
Kár, hogy nekem nincs ilyesmire lehetőségem: pl. egy SACD lejátszó, "valami jobb" erősítővel + "valami jobb" hangfalpár.
Vajon mi lehet az a - persze nem egyszerűen meghatározható - minimum Ft összeg, amiből értelmes dolgot ki lehetne hozni egy ilyen 3-as felállásban gondolkodva? Az teljesen egyértelmű, hogy a határ a csillagos ég.
Igazából azt sem tudom mennyi egy SACD lejátszó
Persze gondolom a "kommersz" márkák nem is jönnek szóba. (Sony?).
Stb. Ez egy hosszú téma lenne érzem
-----
Tulajdonképpen nincs "HIFI" topic, jó lesz itt is
SACD lejátszót már egész normális áron lehet kapni. Ilyenből még nem láttam "csingcsengcsung" márkájút, bár lehet, hogy létezik. Gyárt a Sony, a Philips, meg még jónéhány cég ilyeneket. Mi Pioneert forgalmazunk, és igen meggyőzően bírnak megszólalni. KB. 45 ezer ft-tól van olyan Pio DVD , amelyik az SACD-t is lejátssza. Jó rendszeren eléggé megdöbben az ember, ha ilyent hall. Pláne, mikor a dolgozó füle már ellustult a sok CD, meg pláne MP3 hallgatásától. A hifi, meg pláne a highend eléggé ingoványos terület, de a lehallgató rendszerrel kapcsolatban annyit elmondhatok, hogy az első és legfontosabb feltétel, aminek teljesülnie kell, hogy legyen egy hely (terem, szoba, bungi) ahol teljes nyugalomban lehet zenét hallgatni, és nem baj, hogyha a jóminőségű zene nincs iparilag összekomprimálva, vagyis a dinamika csúcsoknál sem rohan át a szomszéd, meg nem sír fel a gyerek. Ha ez megvan, akkor tulajdonképpen apránként is össze lehet vadászni nem túl nagy pénzekért egy jól szóló rendszert.