Attisala írta:
Szia!
Attila vagyok (Syncopa) én foglalkozom a gitárokkal és ezzel kapcsolatos dolgokkal itt a boltban.
Ha jól értem akkor van egy olyan torzító pedálod aminek alapvetően nem tetszik a hangja!?
Az Eq. pedálokról, vagy bármilyen Eq.-ról nekem az a tapasztalatom, hogy alapvetően a hang karakterét nem tudja megváltoztatni, csak azt a frekvencia tartományt emeli vagy vágja amelyiket szabályzod. Az MXR Eq.-n ugyanazok a szabályzási lehetőségek találhatóak mint a Boss-on, csak kevesebb. (utolsó két poti nincs rajta ami természetesen a magas frekvenciákra vonatkozik)
Attól tartok ha a GE-7-el nem jött meg a kívánt hang akkor nem ott lesz a baj.
Félre ne érts nem akarlak elkeseríteni! Én egy gitárcucc esetében azt vallom hogy jó ha van Eq., de jobb ha nincs
Persze azért vannak kivételek! Pl. ha van egy nagyon jó hangú torzítód és azt össze akarod hozni egy erősítő fejben levő torzítással ami nyilván vastagabban szól akkor ha a kis pedál mellé beillesztesz egy Eq-t azzal hozzáadhatod a hiányzó mély tartományokat. Ezzel a trükkel elég jól lehet enyhíteni a különbséget a két drive hangzás között.
Alapvetően milyen hangzást keresel? Tudsz e esetleg olyan műfajt vagy konkrét zenét mondani amilyen hangzás Neked tetszene?
Attila.
Szia Attila.
Először is, köszönöm a válaszodat.
A Rocktron Zombie torzítót nem régen vettem és egy új darab nekem.
Marshall Shred Master-t használok, Marshall MA100H cuccon, ....Eddig semmi gond nem volt a hangzással, szerettem és amit a torzító tudott, azt kiegészítette az erősítő.
De felkértek más műfajokba is, és ott már váltani kellett, sokkal keményebb és erőszakosabb hangzás kellett, így esett a választásom a Rocktron pedálokra ( Zomibie, Rampage ), meg is vettem és a torzítás hangképében nem csalódtam, nagyon karcos/erős/gainfull, de mégsem úszik el, hanem megtartja a a torzítást.
http://www.youtube.com/watch?v=6y-6hoBoY7AItt a videón nagyon jó a hangzása és nem jön le, ami nekem otthon.
El is mentem a hangszerboltba a gitárommal és beköttettem, több erősítőre is, hogy biztos legyek benne.
Aztán hazavittem és mint ilyenkor lenni szokás, otthon derült ki, hogy bizony iszonyatosan sok a magasa és a mélye, amit a pedálon nem lehet szabályozni, mivel (mint később kiderült ) ez egy screamer is, és alapból úgy lett tervezve, hogy középszabályozó nincsen benne, csak magas és mély és ezeket meg hiába állítom akárhová, a magasak és a közepek üvöltenek.
Arra gondoltam, lehet nem Marshall-hoz van kitalálva, (ahogyan te is írtad) ugyanis a fej eq-ján tekergetve sem tudom leszedni a közepeket és a magasakat annyira, hogy jó legyen. ( nem death/grind metálról van szó ), hanem egy egészséges, de az átlagnál sokkal keményebb torzításról.
Így jött a képbe az Eq. Egy ismerősömnek volt egy Boss-a és kölcsönkértem, sokkal jobb lett, de nem hozta ki azt, amit szerettem volna, ezért gondoltam az MXR-re, viszont azt még nem tudtam sehol sem kipróbálni, de találtam használtan egyet és nem tudom érdemes e beleugrani.
Na ennyire bonyolult a dolog