variedkid írta:
Egy nagyon fontos kérdésem lenne. U.S.A.-ból rendeltem egy Yamaha Motif XS6-os workstationt. Amerikai tápkábellel kaptam, melyre az van matricázva hogy 125V 10A. Angliában élek, ahol hasonlóan 220-240V-os a hálózati feszültség, mint nálunk otthon. Technikailag nemvagyok nagy zseni.
Úgy gondolom hogy egy átalakító adapterre van szükségem, mely az angol feszültséget lecsökkenti 110-125V-ra. Találtam egy viszonylag olcsó transzformátort.
Ezeket tudja:
Power supply 240Vac, 50Hz
Cable 1.8m
Max. load 100W
Output voltage 120Vac
Kérdésem hogy jól gondolom-e mindezt. Illetve szükségem van-e nagyobb teljesítményű adapterre. Mihamarabbi segítségeteket köszönöm.
Ha tényleg transzformátor, akkor jó. Azonban azt írod: "Power supply". Ez arra enged következtetni, hogy nem trafó, hanem egy AC/AC átalakító. Némelyik ilyen kütyüre rá szokták írni, hogy "érzékeny készülékekhez ne használja". Ezekből ugyanis nagyon csúnya jelformájú feszültség szokott kijönni, ami pl. egy hajszárítónak nem árt, de némelyik berendezés zokon veszi. Nem tudom, hogy a Motifnak milyen belső tápegysége van, lehet, hogy semmi baja nem lesz tőle, és stabilan fog működni, de ha furcsa dolgokat produkálna, melegedne, netán büdös lenne, akkor gyorsan ki kell húzni.