Biga írta:
Beszélgessünk erről a hangszerről is, kinek mi a tapasztalata, véleménye... Mennyien használjátok a KARMA MW szoftvert... Amit hiányolok a KARMÁ-ból:...
Szia Biga,
Örülök, hogy elkezdted, mostanában nekem is eszembe jutott, hogy miért nincs egy KARMA-fórum sem itthon (ha jól tudom). Egyáltalán, hány KARMA-tulajdonos lehet Mo.-on és vajon kihasználják-e a hangszer különleges képességeit?
Szóval nekem néhány hónapja van egy. Egy rockzenekarban is használom (de ott KARMA-funkció nélkül). Most kezdek belemélyedni - jó mély... Karma MW-m egyelőre nincs. Mindenkinek (tudom, Neked nem kell
) ajánlom a két legjobb KARMÁ-s (Korgos) oldalt, rengeteget segít az itt található infó és hangszínek:
KARMA Lab http://www.karma-lab.com és
Korg Forums (volt Irish Acts) http://www.korgforums.com.
A tapasztalataim nagyon jók: jól szól, kezelhető (elsőre nem a legegyszerűbb, de ha hozzászoksz, már OK - ahogy így van ez majdnem mindennel...
), könnyen szállítható, jól néz ki. A billentyűzetét azért kikérem magamnak. Bár ha kizárólag a KARMA-funkcióra koncentrálunk, megfelel. De hát az ember mindent akar egyszerre egy hangszeren (pl. zongorázni...?!?). Különben sem kell elégedetlenkedni. (Ide illik egy érdekes off topic történet: Dániában voltam a régi hangszerek múzeumában, láttam - sőt a tiltás ellenére meg is érintettem - azokat a kis billentyűs hangszereket, melyeken olyan óriási zeneszerzők, mint pl. Beethoven alkottak/játszottak, óriási zenéket. Mai szemmel nézve szó szerint gyerekjátékok. Szóval nem ezen múlik...)
A hiányaiddal teljesen egyetértek. És technikailag természetesen semmi akadályuk sem lenne. SZVSZ inkább üzleti megfontolások és okos marketinges döntések állnak a háttérben. A KARMÁ-t ugyanannak a piaci rétegnek szánták, mint a Tritont. Ha létezne a KARMA-Triton kombináció: közel azonos áron inkább azt vennék meg, a Tritonokat nem lehetne eladni, sokkal magasabb áron meg már nem érdekelne elég vevőt. (Szóval meg lehet venni mind a kettőt egyszerre
, vagy pl. a Triton mellé egy KARMA Triton szoftvert.) Egyébként mostanra meg is született a megoldás: vegyünk OASYS-t!
A kis KARMA még mindig hódít, pedig nem "mai gyerek" - kevés billentyűs hangszerről mondható el ez manapság. De a vártnál azért kisebb sikere volt (így is nagy). Érdekelne, hogy lesz-e a vörösnek valamilyen hasonló folytatása, mondjuk egy sötétkék...
Neked van benne MOSS? (Nekem nincs
, de asszem, lesz!) Mi a véleményed róla?